TERMAL OTELE TALİP VAR

0
576

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi’ne yakınlığı ile ön plana çıkan Derekadı Mahallesi’ne otel yapımı için yatırımcılara yaptığı çağrıya yanıt geldi.

Yerli ve yabancı yatırımcılara yönelik olarak 30 Temmuz’da yapılan ihalenin başvuru süreci 15 Eylül’de sona erdi.

Plan kararı ‘turizm tesis alanı’ olarak geçen ve arazi tahsis süresi 49 yıl olarak belirlenen ihaleye, Mustafakemalpaşa OSB’de de fabrikası bulunan Bursalı bir holdingin talip olduğu öğrenildi.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’de Mustafakemalpaşa’da partisinin Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı’nda, Tümbüldek Termal Turizm Bölgesi’nin geleceğine dönük önemli açıklamalar yaptı.

Henüz yeterli yatırımları alamadığı için çok faydalı suları olmasına rağmen gelişmiş termal tesisleri bulunmayan Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi’nde toplam 300 yataklı otel projesi için Bakanlık düzeyinde yapılan çağrı karşılık buldu.

Yerli ve yabancı yatırımcılara açık olan ihale süreci, 15 Eylül’de tamamlandı.

Alınan bilgiye göre, Mustafakemalpaşa’ya 9 km uzaklıktaki kırsal Derekadı Mahallesi’nde orman sınırları içinde yer alan toplam 175 bin metrekarelik iki parselde 0,30 emsalle 150’şer yataklı, 5’er katlı iki otel yapılmasının planlandığı ihaleye alıcı çıktı.

KÖKLÜ BİR HOLDİNG

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi 2021-1’e göre; tahsise konu 1 ve 2 nolu özel parseller Derekadı Mahallesi’ne kayıtlı 1.053.800 m² yüzölçümlü orman niteliğinde olan 108 ada 92 nolu parsel içerisinde kalıyor.

1 ve 2 no’lu özel parsellerde yapılması amaçlanan 5 yıldızlı otel için 33 milyon 75 bin TL, 4 yıldızlı otel için 22 milyon 856 bin TL ve 3 yıldızlı otel içinse 16 milyon 949 bin TL’lik yatırım maliyeti öngörülen ihaleye, MKPOSB’de bir yatırımı bulunan ve turizm sektöründe de faaliyet gösteren Bursa’nın köklü holdinglerinden birinin talip olduğu öğrenildi.

‘İRADE ORTAYA KOYUYORUZ’

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’de Mustafakemalpaşa’da partisinin 51.si düzenlenen Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı’nda Tümbüldek Termal Turizm Bölgesi’nin geleceğine dönük önemli açıklamalar yaptı.

Mustafakemalpaşa’ya dünya çapında bir termal turizm yatırımı kazandırmak için çaba harcadıklarını belirten Milletvekili Esgin, toplantıda konu ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu;

“Hepimiz için önemli bir gelişmeyi buradan duyurmak istiyorum. Yıllardır konuşuyoruz ve çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi Tümbüldek, bu yıldan önce termal turizm bölgesi ilan edilmiş bir bölge.

Biz potansiyelimize güveniyoruz. Burada yapılacak tesisler, bacasız fabrika gibi bizim kardeşlerimize hizmet sektörü alanında bir istihdam oluşturacak. Bölgemize farklı noktalarda değer katacak çok önemli bir gelişmedir. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl yatırımcı çıkmadığı için onu durdurduk.

Bölgemizin gelişimi noktasında irademizi ortaya koyuyoruz. Bakanlığımız, 12 ilde termal turizm yatırımlarına çıktı biri de Mustafakemalpaşa oldu. Bu sürecin sonunda dünya çapında bir termal turizm destinasyonu, 3. yaş bir yaşam merkezini ülkemize, Bursa’mıza ve Mustafakemalpaşa’mıza kazandıracağız.”

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here