SUUÇTU EKOTUZİM PROJESİ’NE YAKIN TAKİP

0
474

Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, Orman Genel Müdürlüğü himayesinde Mustafakemalpaşa Orman İşletme Müdürlüğü tarafından projelendirilen Suuçtu Ekoturizm Parkuru’nda incelemelerde bulundu.

Orman İşletme Müdürü Fatih Öztürk’ün eşlik ettiği Akın, ziyaret kapsamında Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı’nın gözden kaçan yüzünün eko turizm ile bütünleşeceği proje alanına giderek, yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Yetkililerden bilgiler alan Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, Suuçtu Eko Turizm Alanı Yapı ve Donatı Projesi’nin bölgeye değer katacağını söyledi. Yakından takip ettikleri çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını belirten Akın; “Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı’nın ekolojik ve biyolojik zenginliği, rekreatif, dinlenme ve macera alanlarıyla buluşacak. Proje kapsamında doğal çevrenin sürdürülebilirliği ilkesinden hareketle bölge 4 bin metrelik bisiklet yolu, 3.230 metrelik yürüyüş yolu, doğaya uyumlu 6 adet seyir terası, köprü ve çeşmelerle zenginleşecek. Proje kapsamında yöre insanına da istihdam oluşturulacak” dedi.

Ziyaret kapsamında Mustafakemalpaşa Orman İşletme Müdürlüğü’ne de giden Akın, işletme binası ve çevresinde sürdürülen çalışmaları da inceledi.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here